نتورک مارکتینگ چیست؟
ما هم خواستیم تا سهم مان را منحیث یگتیم مجرب، جهت اطلاع رسانی در فضای مجازی، جریانات و احوالات روز افغانستان را برای مردم عزیز کشور مان ادا نماییم ..
این روز ها بحث ها در فضای مجازی روی تجارت نتورک مارکتینگ و یا بازاریابی شبکه ای به شدت جریان داشته و هر کسی به نوبه خود چیزی در این مورد( مثبت و یا منفی آگاهانه و یا غیر آگاهانه مسئولانه و یا غیر مسئولانه) ابراز نظر نموده و مینویسد…
ما هم خواستیم در این قسمت یک توجه و بررسی کلی و جدی همرای متخصصان این تجارت در جهان و افغانستان داشته باشیم …
تا در قسمت اطلاع رسانی در رابطه با این تجارت و شرکت های که در این زمینه فعالیت میکند ابراز نظر داشته و به مردم کشور خود کمک شایانی داشته باشیم …
تجارت بازاریابی شبکه ای که پیشینه ای بیش از ۷۰ سال در دنیا داشته و گفته میشود که این تجارت امروزه بیشترین گردش مالی را درسطح دنیا نسبت به هر صنعت و تجارتی دیگر از آن خود کرده است. که سالانه گردش مالی آن بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دالر بوده است
و چون این تجارت بر مبنای تبلیغات کلامی و بر بستر انترنت استوار بوده پس امروزه الگوی خوبی برای بزرگترین شرکت های تجاری دنیا شده که طبق آمار سازمان جهانی WFDSA
امروزه بیشتر از 15000 شرکت در دنیا به صورت رسمی برای فروش محصولات خویش از این روش استفاده میکند..
و طبق تحقیقات و بررسی ها این صنعت تقریبا پا به هر کشوری دنیا نهاده و هر کشور به میزان توجه و نظارت به این تجارت سهم خویش را برده است .(چی نتایج مثبت و چی نتایج منفی) …
طبق آمار و تحقیقات ما امروزه این صنعت بیشترین طرفداران اش در کشور آمریکا بوده و فعلا هم است که گفته میشود بالاتر از ۱۷۰۰ شرکت فقط در کشور امریکا از این طریق برای فروش محصولات اش استفاده میکند .
که گفته میشود در این کشور از هر ۷ نفر که شغل رسمی دارند ، یک نفر شان در تجارت دایرکت سیلینگ و یا بازاریابی شبکه ای کار میکند .
و البته نا گفته نماند که در کشور آمریکا هم این تجارت فراز و نشیب های خود را داشته و در ابتدای بوجود آمدن این طرح حتی برای ۴ سال یگ طرح غیر قانونی اعلام شده است.
و بعد از بررسی های زیاد روی این طرح به این نتیجه رسیدن که شرکت ها برای فروش محصولات اش از این روش استفاده نموده و در ازای فروش برای بازاریابان اش پاداش پرداخت میکند…
و طبق تعریف سازمان FTC
طرحهای بازاریابی چندسطحی (Multilevel) یا شبکهای (Network) راهی برای فروش محصولات یا خدمات از طریق توزیعکنندگان است. این طرحها نوعاً وعده میدهند که اگر شما به عنوان یک توزیعکننده ثبتنام کنید، پاداش های را برای فروش و افراد دیگری که به خدمت میگیرید تا به توزیعکننده تبدیل شوند دریافت خواهید کرد. این کارمندها گاهی به عنوان «زیرمجموعه» شما نسبت داده میشود.
و این سازمان اعلام نموده که خیلی از شرکت ها در دنیا از نام این تجارت سؤ استفاده کرده است
و کلا بیان کرده که ماهیت فعالیت این نوع شرکت ها ۲ قسم هست
۱ _ بر مبنای فروش محصولات
( که شرط های برای انتخاب محصولات گذاشته)
۲_ بر مبنای عضوگیری
که این شرکت ها کلا در دنیا بنام شرکت های هرمی و یا طرح های هرمی نامیده شده و در کل غیر قانونی اعلام شده …
و دلیل رشد این تجارت در آمریکا این بوده که کشور آمریکا در این راستا توجه بسیار جدی نموده و بزرگترین سازمان ها را جهت بررسی، حاکمیت و گذاشتن قوانین مشخص و نظارت جدی روی این تجارت و همچنان شرکت های که از این طریق فعالیت میکند داشته باشد …
که بعد از آمریکا این صنعت بیشترین رشد را در کشور استرالیا داشته و امروزه در کشور استرالیا این صنعت نیز بهترین الگوی فروش برای خیلی از شرکت ها شده
و همین قسم کشور های اروپایی، افریفای و آسیایی نیز سهم خویش را از این تجارت برده است …
و البته نا گفته نماند که این تجارت در دنیا با مخالفت های نیز رو برو بوده است و چون بعد از گذشت ۷۰ سال تازه به حد بلوغ خود رسیده و طرح های کامل و اصلاح شده برای شرکت های که از این طريق استفاده میکند ایجاد شده است. و تا رسیدن به این جایگاه فراز و نشیب های زیادی را در دنیا طی کرده و شرکت های زیادی از این ناحیه سؤ استفاده کرده و قسمیکه این روزها شاهد آن هستیم .